Ingyenes kiszállítás 20.000 Ft felett!

Keresés
Close this search box.

A „mindenmentes” Arborea

Tudom, ezt a szót mindenki a háta közepére kívánja, mivel sokat mond, de semmit sem jelent. Most mi megpróbálunk jelentést társítani hozzá!

Ahogy az előző blogposztban szó volt róla, az Arborea nem tartalmaz semmilyen bőrápolás szempontjából felesleges dolgot, mint sok esetben a normál kozmetikumok.

Na de mitől „mentesek” ezek a készítmények?

> KŐOLAJSZÁRMAZÉK MENTES – A kőolaj, a nem megújuló erőforrások közé sorolható. A kőolajszármazék (ásványi olaj, folyékony petrolátum) egy színtelen, szagtalan vegyületkeverék, amit kőolajból nyernek, a benzinkészítés melléktermékeként. Mivel nagy mennyiségben és viszonylag olcsón elérhető, sajnos a szépségipar régóta helyettesíti kőolajszármazékokkal az értékes és drága növényi olajokat a kozmetikumokban, sőt a babatermékekben is, hiszen látványosan hidratálja, feltölti a bőrt, ám hosszútávon az ilyen krémek használata nem kifizetődő. Káros hatásai között kiemelhetjük, hogy eltömíti a pólusokat, mellyel elősegíti a pattanások kialakulását.

> MIKROMŰANYAG MENTES – Számos kozmetikumban – testápolási,- és tisztálkodási szerekben – alkalmaznak mikroműanyagokat, többek között dörzsanyagként peeling készítményekben. Ezek és még számos más forrásból (például gumiabroncsok, festékek vagy szintetikus anyagból készült ruhadarabok – elhasználódása során keletkeznek) erednek mikroműanyagok, melyek bekerülnek a csatornába. Sajnos muszáj megemlíteni a rengeteg műanyag hulladékot, melyek a tengerek, óceánok áramlásába rekednek, majd az idő múlásával a műanyaghulladékok nagyobb darabokra, majd mikroműanyagokra bomlanak. A műanyag egy mesterségesen előállított dolog, így semmi keresnivalója nincs a vizeinkben.

Mit tehetünk? – Győződjetek meg arról, hogy az arc/test radírotokba természetes dörzsanyag került. Ilyen például a mandulamag őrlemény, a mák, a cukor, de a só is ebbe a csoportba tartozik.

Hogy mi mit teszünk?

A tengervizet tisztított vízzel helyettesítjük a termékek készítése során, valamint az Arborea krémekhez úgynevezett „Airless” konténereket használunk, melyekből nem tudnak kioldódni mikroműanyagok. Valamint kitaláltunk egy szuper megoldást arra, hogy az általunk forgalmazott csomagolóanyagok biztosan bekerüljenek az újrahasznosítás körforgásába. (Ezekről később még bővebben olvashatsz.)

> SZINTETIKUS SZÍNEZÉK MENTES – A szintetikus színezék véleményem szerint felesleges mesterséges dolog, amit a termék jobb eladhatóságának érdekében tesznek bele. Én a krémek külső megjelenését (itt természetesen nem a csomagolásra gondolok) nem tartom annyira fontosnak, mert a belsőre, a megfelelő hatóanyagtartalomra helyezem a hangsúlyt.

> SZILIKON MENTES – A kozmetikai termékekbe azért kerül bele, mert könnyen kenhető, lágy anyag, mely selymes érzetet hagy maga után a bőrön. Hátrányaként elmondható, hogy pont ezen tulajdonsága miatt megtévesztő lehet a szilikon tartalmú krémek hatása, hiszen megakadályozza a bőr szellőzését, melynek hatására pattanások alakulhatnak ki… Vagyis használata felesleges, ezért nem kapott helyet az Arborea termékekben.

> MESTERSÉGES AROMA/ SZINTETIKUS ILLATANYAG MENTES – Mesterséges illatanyagot egyáltalán nem, és a legtöbb termékben természetes illatanyagot sem használok, hiszen ahogy említettem, ennek a bőr ápolása szempontjából nincs szerepe, sok esetben allergiát válthat ki. Használatát inkább a termék élvezhetőségéért preferálják. A mottóm: semmi felesleges. Egyedül az „Erika” nappali és éjszakai krémekbe, a felhasználók kérése miatt került egy csepp természetes illóolaj.

+ TIPP: sok helyen olvashattok arról, hogy a parfüm az szintetikus, mesterséges, esetleg allergén komponens… Azonban vannak olyan esetek, mikor egy illóolaj kombinációt (melyet nem szeretnének elárulni) szintén parfüm szóval jellemeznek az INCI listán. Ilyenkor a parfüm szó illóolajokat takar, de ezt jobb esetben, aki ad a természetességre, jelezni fogja a vásárlóinak, hogy miért került az összetevőlistára a „parfüm” szó.

99% Vegán?

Sokan kérdezitek, hogy az Arborea miért csak 99%-ban vegán? Ez manapság, egy nagyon divatos fogalom, na de mit is jelent pontosan? Amennyiben egy termék vegán jelöléssel ellátott, úgy az sem állati összetevőt, sem állatokból nyert összetevőt nem tartalmazhat, de lehet benne bármilyen kémiai úton előállított anyag/vegyület, mely nem felel meg a natúrkozmetikumok szabályainak. Így azt tanácsolom vigyázzatok ezzel a jelzéssel. Az Arborea KRÉMEK 100%-ban a vegánok, viszont az Ajna ajakbalzsam tartalmaz egy leheletnyi méhviaszt, hogy a legtökéletesebb védelmet nyújtsa az ajkaid számára, ám emiatt nem használhatjuk a teljes termékpalettára a 100%-os jelzőt.

✤ Köszönöm, hogy velem tartottál, sok sikert a tudatos mindennapokban!

Blanka