Ingyenes kiszállítás 20.000 Ft felett!

Keresés
Close this search box.

Natúrkozmetikum VS Normál kozmetikum

Sokak által kedvelt vitatéma, melyben nem szeretnénk állást foglalni, pusztán megosztjuk Veled saját nézőpontunkat, mely szorosan összefügg azzal, hogy miért jött létre az Arborea.

Mi a különbség?

A natúrkozmetikumokat az különbözteti meg az általánosan használt „normál” kozmetikumoktól, hogy míg a napjainkban forgalmazott termékek nagy része tartalmaz szintetikus, akár egészségre káros anyagokat, addig a natúrkozmetikumokban csak természetes, „bőrbarát” anyagok vannak. Egészségre káros, az meg hogy lehet? Úgy, hogy a normál kencékben a kémiai vegyület mértéke van szabályozva, és ezeket a termékeket úgy hozhatják forgalomba, hogy a szabályozás szerinti határérték alatt van bennük a szintetikus anyagok mennyisége. Ilyenek például az alumínium tartalmú vegyületek, melyeket legtöbbször izzadásgátló hatásuk miatt alkalmaznak dezodorokban. Igaz, ez nagy örömet tud szerezni számunkra, hogy az ilyen termékektől kevésbé, vagy mondhatni nem izzadunk, megakadályozzuk a természetes méregtelenítést – főként olyan helyen, mint a hónalj. Ennek hatására az eltávozni képtelen mérgek a mirigyekben rakódnak le… ebből már mindenki tudja, hogy mi következik…!

U.i.: olvass mindig összetevő listát (ha nem értitek, akkor a „google a barátunk”)

Mit tartalmaz a natúrkozmetikum?

Natúrkozmetikum az, ami figyel a környezetvédelem alapelveire. Ha a természetből meríthetünk, és a megfelelő kombinációt, arányokat megtaláljuk, akkor az épp olyan hatást fog a bőrünkre kifejteni, mint a természetes élő közegére: védelmet nyúlt, táplál, regenerál.

Növényi olajokat, vajakat, értékes gyógynövényeket, tisztított vizet, emellett növényi eredetű emulgeátorokat, és olyan hatóanyagokat tartalmaznak, amelyek jelenleg is és több száz évvel ezelőtt is fellelhetők voltak a természetben, valamint az akkori termékekben is. Ezen kívül lehetnek bennük olyan hatóanyagok, amelyeket egyébként bőrápolásra újonnan kezdett el használni az emberiség viszont szintén természetes forrásból származik, mint például a méhpempő.

♡ Szervezetünket a bőrünk választja el a környezetünktől, „Ő” az, aki első védelmi hálóként megvéd minket a mai rohanó világ okozta káros behatásoktól. Óvjuk meg, hogy a védelmet tovább biztosíthassa!

Hogy miért is választottam ezt az utat?

A mindennapokban is a tudatosságra törekszem. Szelektíven gyűjtöm a hulladékot, kiiktattam az életünkből az egyszer használatos műanyagokat, nem használunk nejlon zacskót a zöldségek-gyümölcsök számára, mindig velem/velünk van egy vászontáska…. Nem vásárolok feleslegesen, és megpróbálok egészségesen élni. (Nyugi, nekem sem ment egyik napról a másikra és mindig van hova fejlődni. De szép lassan, lépésről lépésre te is át tudod alakítani a mindennapjaidat, és észre sem veszed, már automatikusan Te magad keresed a következő lépcsőfokot.)

Visszakanyarodva… amikor válogattam a kozmetikumok között, elolvastam a tengernyi hosszú összetevő listákat és mivel jártas voltam a témában, nem értettem, hogy mégis miért van benne egy, a bőrápolás számára teljesen felesleges összetevő, mint például az, amitől „csak” jobban kenhető lesz a krém….

Vagy gondolj a sok mesterséges színezékre és illatanyagra, melyeknek szintén semmi befolyása nincs a bőröd állagára nézve, SŐT…! A végeredmény a jobb felhasználói élmény növelése, egyéb más előnye nincs.

Arborea

Mivel nem találtam meg az arckrémet, ami nekem leginkább tetszene, megszereztem a szükséges tudást, hosszú éveken át teszteltem és végül elkészítettem a termékeket a családom és jómagam részére. Az Arborea termékek nem tartalmaznak semmilyen felesleges, vegyi úton előállított anyagot. Csak olyan hozzávalókat használok a boszorkánykonyhámban, amiről az eddigiekben beszéltünk…

Kizárólag az van benne, amire Neked és a bőrödnek tényleg szüksége van – egy falat természet.

✤ Köszönöm, hogy velem tartottál, sok sikert a tudatos mindennapokban!

Blanka